Бабин Зуб

врх на Старој планини, 1.758 м
50 км од Књажевца

Препознатљив симбол Старе планине. Налази се на њеној западној страни, у близини српско-бугарске границе. Име је добио по специфичном облику стене која подсећа на зубе старих људи. Висина „зуба”, тј. стене је око 200 м.
Област Бабиног зуба у делу је општине Књажевац познатој под називом Буџак и обухвата атаре села Ћуштица, Црни Врх, Балта Бериловац и Јања.

Део испод Бабиног зуба, у којем  расте субалпска буква, данас је заштићена зона – парк природе, природно станиште великог броја животињских и биљних врста, од којих су неке ретке и заштићене. Велики број извора, који чине слив Трговишког Тимока, налази се у околини Бабиног зуба.

Захваљујући очуваној природи, област Бабиног зуба и Старе планине пружа одличне услове за развој различитих видова туризма током целе године. Хотел са 4 звездице „Стара планина“, отворен је 2011. У његовој непосредној близини налази се полазиште прве гондоле у Србији, чија је стаза дуга 1125 м. 2006. изграђен је систем скијашких стаза у дужини од 12 км, са више скијашких лифтова и жичара. Постоје обележене и уређене пешачке, планинарске и бициклистичке стазе.
Развој сеоског туризма пружа могућност за одрживи развој овог недовољно насељеног пограничног подручја. Према Мастер плану Републике Србије за развој туризма на Старој планини и Просторном плану општине Књажевац активности за развој планинског туризма тек предстоје.